Crema cu catina si miere de albine pt iritatiile lui bebe

Pentru ca foarte multe "mamici" m-au tot intrebat cum fac "crema aia minunata" care tine iritatiile departe de funduletul bebelusilor lor si, pentru ca rezerva mea din casa tocmai era pe sfarsite, a venit si timpul sa impartasesc cu voi "micul secret". Iata de ce avem nevoie (cantitatile sunt ochiometrice, daca sunt solicitari, am sa "scotocesc" dupa prima mea reteta cu cantitati precise de acum vreo 2 ani):


- 1 jumatate de ceasca de ulei din samburi de struguri (in jur de 120 g);
- 1 jumatate de cescuta de cafea, de ulei de masline presat la rece (30 g);
- 1 sticluta de ulei de migdale dulci (10 ml);
- 1 folie vit. E capsule;
- 20 pic. vit. A;
- 1 lingurita miere;
- 1 lingurita ceara curata de albine;
- 3-4 linguri de catina zdrobita sau data prin robot;
- optional 1 pumn de flori de galbenele;
- 20-30 g apa plata pura microbiologic (eu am folosit Dorna).
- cateva picaturi uleiuri volatile de Lavanda sau Roinita (Melissa).

Puneti uleiurile intr-un vas la foc mic pe baie de aburi. Cand apa a inceput sa fiarba sub vas, adaugati in uleiuri catina zdrobita si galbenelele si lasati la foc mic 20 min. In acest timp, toate proprietatile vindecatoare a plantei vor trece in uleiul de transfer. Dati deoparte si strecurati.


Separat, puneti ceara si mierea in alt vas pe baie de aburi pana cand ceara se topeste si se omogenizeaza cu mierea.



Combinati continutul celor doua vase cat este inca cald si incepeti sa mixati totul la viteza mica, adaugand apa picatura cu picatura. Ar trebui sa obtineti o consistenta ca cea a maionezei. Adaugati apoi capsulele de vit. E si picaturile de vit. A si iar mixati. In functie de consistenta dorita mai puteti adauga sau nu apa.


La final aromatizati crema cu cateva picaturi de ulei volatil de lavanda sau roinita (melissa).





Depozitati obligatoriu la frigider. Astfel crema isi va pastra intacte proprietatile pana la 3 luni.

Inainte de baia micutilor scoateti recipientul si lasati-l o ora la temperatura camerei sau langa o sursa de caldura. Ungeti pielea bebelusilor din cap pana in picioare si masati bine toate incheieturile. Nu cred ca mai are rost sa descriu calitatile extraordinare pe care le poseda: induce o stare de relaxare si confort, datorita uleiului de Lavanda, vindeca si cicatrizeaza ranile gratie catinei si galbenelelor, si asigura un somn minunat pentru bebelus multumita Melissei.

In combinatie cu sapunul natural cu rasini de brad, sau cel cu argila naturala veti transforma orice baie intr-un mic rasfat si veti reusi sa mentineti o piele fina, sanatoasa si catifelata pentru bebelusii vostri si nu numai.

Intr-un post viitor vom prepara impreuna o crema antirid, de data aceasta pentru "mamici" !

De ce o crema homemade?

Diferenta majora dintre produsele cosmetice homemade si cele din comert este urmatoarea: orice produs de masaj (ulei sau crema) din comert destinat nou-nascutilor (si nu numai) contine obligatoriu un ulei mineral (mineral oil), derivat al petrolatum-ului. Rolul sau negativ este acela de a acoperi pielea micutilor cu un strat ca de "celofan" impiedicand astfel oxigenarea sa, ceea ce in timp duce la aparitia problemelor dermatologice. Incetineste regenerarea celulelor si a functiilor pielii provocand astfel imbatranirea prematura. Orice derivat al acestui produs poate fi contaminat cu PAH (Polycyclic Aromatic Hydrocarbon), agenti considerati de unii cercetatori ca fiind cancerigeni. Din familia petrolatum-ului mai fac parte: liquidum paraffinum, paraffin oil si paraffin wax.

Atentie, deci, ce puneti pe pielea copiilor vostri sau chiar pe a voastra !!!

Pentru cei interesati, crema poate fi achizitionata de aici, cu specificatia ca se va fabrica in ziua dinaintea livrarii.


Niciun comentariu: