Cateva cuvinte despre coloranti....Am ales acest subiect deoarece este unul destul de controversat in ceea ce priveste manufacturarea sapunului de casa. De regula prefer sapunurile naturale, fara coloranti, fie ei organici sau sintetici, ...DAR, dupa cum bine stiti un aspect vizual deosebit poate influenta foarte mult tentatia de a incerca sau nu produsul respectiv, fie el sapun sau orice altceva. Si atunci, pentru cei interesati, haideti sa vorbim putin despre coloranti.
In primul rand, ideea in sine de a va colora propriul sapun pe care tocmai l-ati realizat, incanta, dar trebuie sa stiti un lucru, si anume: una din regulile de "bun simt" ar fi ca prin acest procedeu sa nuantati cat mai mult posibil culoarea naturala a ingredientelor utilizate. Un sapun in care s-a folosit ulei esential de lavanda arata ideal daca pastreaza o tenta din culoarea naturala a lavandei. Un sapun cu aroma de piersica, de asemenea, incanta si mai mult privirea daca este de culoarea piersicii, mai mult decat daca ar fi albastru.

 

Odata ce v-ati apucat de facut sapun din ingrediente vegetale, atunci de la sine inteles va fi alegerea pigmentilor naturali sau botanici. De ce? Pai odata pentru ca ne dorim un produs exclusiv natural, si pentru ca acesti coloranti au un efect minunat in combinatie cu uleiurile esentiale botanice. Colorantii pot fi obtinuti de regula din seminte, tulpini sau radacini, petale de plante. Procesul este simplu si la indemana oricui, si poate avea loc chiar si in bucataria dumneavoastra. Culoarea naturala a plantei se poate obtine cel mai usor prin infuzie, zdrobire, stoarcere in cazul plantelor suculente.

 

Nu ramane decat sa incercati si sa va lasati totodata imaginatia libera. Puteti obtine astfel combinatii minunate de culori, modele si mixinguri cat mai originale.