“A venit, a venit toamna…/ Acopera-mi inima cu ceva…./Cu umbra unui copac sau mai bine / Sau, mai bine cu umbra ta …”, v-amintiti desigur Emotia de Toamna a lui Alifantis.
Si da, intr-adevar , a venit toamna cu diminetile ei friguroase dar si cu bogatia de miresme a fructelor bine coapte. Si pentru ca s-au copt si strugurii in vii si prin gradini, va “indulcesc” astazi cu o reteta foarte usor de realizat si anume compotul de struguri.
Pentru inceput avem nevoie de 1-2 kg de struguri bine copti si parfumati, albi sau negri (eu am folosit un Muscat de Hamburg negru si foarte parfumat), zahar de calitate si un pliculet de vanilie.
Spalam si uscam bine borcanele si le umplem pana la jumatate cu bobitele de struguri. Facem siropul (dupa reteta de la compotul de coarne), si umplem borcanele cu sirop. Infiletam si le introducem la sterilizat.Fierbem 15-20 de minute, le lasam la racit, dupa care le depozitam la loc curat si uscat.
Am obtinut astfel un compot delicios si numai bun pentru serile lungi de iarna ce vor veni….
S-aveti pofta ! (pentru cei interesati dintre voi, il gasiti si aici ! )
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu