O delicatesa minunata, fina si deosebita, pe care nu o veti uita prea curand…
Pentru cateva borcanele din delicioasa pasta, avem nevoie de: vreo 2-3 kg de kapia, o cana de ulei de masline, o cescuta de miere, 2 linguri de mustar dulce, condimente dupa placul inimii: sare de mare, foi de dafin, cateva boabe de piper, o lingurita de boia dulce.
Coacem ardeii pe plita, ii presaram cu sare si ii lasam deoparte. (daca aveti posibilitatea de a lucra direct in natura, in “tovarasia” unui foc de lemn de esenta tare, cu atat mai bine….finalul va fi unul cu mult mai gustos si aromat ! )
Dupa ce s-au racit, ii luam frumos pe fiecare la curatat, ii tocam cat putem noi de marunt, musai cu ustensile de lemn (pentru a le pastra culoarea si aroma) si ii azvarlim in ceaunul de tuci incins bine dinainte.
Condimentam uleiul de masline cu toate cele dupa bunul plac, potrivim de sare si piper si il adaugam peste ardei. Iar de aici incolo lasam timpul sa incheie totul, pana cand uleiul se ridica putin cate putin la suprafata.
Punem pasta in borcanele sterilizate dinainte in cuptor, inchidem ermetic si le lasam sa se odihneasca pe capac. A doua zi sterilizam din nou la bain-marie.
Mmmmm…o minunatie, nu alta ! O putem servi ca atare sau cel mai bine drept garnitura la o friptura suculenta de vita sau miel…
S-aveti pofta !
Pentru pofticiosi, o gasiti si aici !
3 comentarii:
Imi inchipui ca e delicioasa aceasta pasta...cred ca o s-o incerc si eu!
Felicitari!!
Daca esti interesata as dori sa facem schimb de link-uri...O zi buna!
Cu mare drag ! Ma bucur ca ai poposit pe aici !
Acum te-am adaugat in blogroll...ar fi pacat sa nu ne promovam si sa nu ne sustinem daca tot suntem din acelasi oras...care, fie vorba intre noi, nu prea are cine stie ce reprezentare pe nisa asta!
Trimiteți un comentariu