Serie limitata…deoarece cred ca sunt ultimii pepeni galbeni care au mai “supravietuit” acestui sfarsit friguros de octombrie.
Si de ce combinatia asta? Pentru ca am gustat-o acum cativa ani, intr-un mic orasel frantuzesc, la o buna prietena, si pentru ca e absolut … delicioasa !!!
Reteta e cam aceeasi ca la dulceata clasica de gutui: vreo 5-6 gutui bine coapte, un pepenas micut, zahar si sucul de la o lamaie pentru aroma. Taiem pepenasul cuburi iar gutuile felioare mici, mici. Punem totul in siropul bine legat, si dam deoparte 10 minute, timp in care lasam aromele sa se intrepatrunda. Punem din nou la fiert la foc mic pana dulceata se leaga din nou. La final intoarcem borcanele pe capac si le lasam la odihna pana a doua zi.
Si iat-o !
Fina, aromata… cu iz tomnatic de gutui coapte si parfumul nostalgic al pepenilor din vara ce tocmai a trecut !!!
O puteti degusta bineinteles, si in boutique !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu