Eeiii, apai cand spui “zacusca” te gandesti inconfundabil la toamna, si la bogatia ei de roade binemeritate. Atat de populara este zacusca asta printre noi, moldovenii, incat gospodinele o fac aproape din orice leguma. Si cum minunatia asta culinara merge de minune, acum cu un must proaspat tras, am desavarsit pentru cei mai “iuti” dintre voi, o varianta de zacusca picanta, condimentata natural doar cu “nebunaticii” gogosari taranesti, care nu au vrut defel sa treaca neobservati.
Asa ca, daca sunteti amatori de senzatii “gustative” inedite, merita s-o incercati, zicem noi !
Nota noastra:
Zacusca este realizata in mod traditional, in ceaun de tuci, fiarta indelung la foc de lemne, pentru a-si pastra savoare si gustul de odinioara. La prepararea ei, s-a utilizat exclusiv ulei de masline, legume si condimente naturale.
Pentru pofticiosi, mai avem cateva borcanele in magazin !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu