Inceput de Toamna la Bacau…

Da, un inceput de toamna bogat a poposit zilele acestea peste Bacau, prin deschiderea celei de-a treia editii a Targului de Procoava, in cadrul “Zilelor Bacaului” (6 – 9 octombrie), eveniment găzduit in Piaţeta din faţa Casei de Cultură, si organizat în colaborare cu Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, Fundaţia „Civitas Bacoviensis” şi Muzeul Etnografic al Moldovei.

Aici, doritorii de traditie si frumos, au putut admira şi cumpăra obiecte lucrate manual de expozanţi sositi din toate colţurile ţării. Meşteşugurile populare precum prelucrarea lemnului, olăritul, cojocăritul, pictura de icoane pe lemn şi pe sticlă, realizarea de măşti, podoabe, împletituri din nuiele, răchită şi sfoară, mobilier rustic ş.a., au stat alaturi de vechile obiceiuri culinare traditionale romanesti.

Si asa cum v-am promis, Bunatatile de Poveste a fost si ele prezente la eveniment, astfel ca bacauanii au putut degusta pe indelete delicatese rare precum dulceata de pepene galben, pasta de ardei copti cu miere, zacusca moldoveneasca lucrata la foc de lemne si multee, multeee alte minunatii.

Ne-am delectat impreuna cu sapunuri lucrat manual, am incercat extraordinarele creme terapeutice din plante si uleiuri manastiresti, am facut pozeee si ne-am imprietenit cu oameni minunati, veniti din multe parti tocmai pe meleagurile noastre moldave. Am stat si in frig si in ploaie dar n-am simtit nimic din toate astea, pentru ca impreuna am impartasit ganduri, experiente,  dar mai ales “gusturi” autentic romanesti !

Daca v-a placut si v-ati simtit bine, promitem sa ne mai intalnim odata, acus ! in pragul Sarbatorilor de Iarna. Dar pana atunci, va dorim belsug si o toamna bogata si parfumata !

100_5458

100_5465

 

 

 

 

 

100_5441100_5454

 

 

 

 

 

 

 

100_5444

2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte frumos! V-am intalnit la targ...cu adevarat "bunatati de poveste"!

Anonim spunea...

Intr-adevar, numai bunatati.
Mi-a placut foarte mult Zacusca moldoveneasca. Exact gustul zacustii care o facea bunica la tara.