Bunatatile Mosului… !

Se stie din batrani, ca odata cu Noaptea Sfantului Andrei, incepe sa se “desire” fir cu fir “timpul” magic al Sarbatorilor... El continua  cu seara de Mos Nicolae, sfantul protector al copiilor cuminti si se incheie odata cu Noaptea Sfanta a Nasterii Domnului, cand se spune ca “ cerurile se deschid ” si “ toate vietatile pot vorbi in graiurile oamenilor”…

Asa ca Bunatatile de Poveste au scris dinainte Mosului bland si bun, despre voi, toti cei care ati “degustat” cu pofta din “povestile” noastre, iar Mosul a promis ca se va intoarce si anul asta cu sacul plin de minunatii.

chr

Iar de data aceasta va lasa sub brad un Cos plin cu “povesti”, povesti minunate de iarna “povestite” cu drag la gura sobei, povesti ce miros a scortisoara si a vin fiert, a dovleac copt in spuza Focului de Noapte, a pere dulci “tavalite” in rom si stafide, …  povesti albe, aduse tocmai din Tara Somnului Linistit, spuse   micutilor               ce-asteapta  cuminti  darurile minunate in fapt de seara.

Si cum banuiesc ca ati ghicit deja,…asa este… Mosul va aduce intr-adevar un cos cu Bunatatile noastre, celui mai norocos dintre voi !

100_5638

Cosul magic va cuprinde:

  • O Dulceata “fermecata” din Dovleac copt cu migdale si vanilie;  
  • O Dulceata de Pere cu Stafide si rom;
  • Un Dulce de leche cu Alune de padure si Cafea;
  • Un Nectar de Catina cu miere.

Ce trebuie voi sa faceti:

- sa “gustati” din Bunatatile noastre si sa ne lasati impresii, sugestii sau idei, sau ce vreti voi sa ne spuneti (asa mai invatam si noi ce v-ar mai place sa vedeti prin Camara noastra…! )

- sa “povestiti cu talc” si prietenilor vostri despre noi, pe Facebook, pe blog, sau cum va este voua mai usor (asta numai daca doriti sa-i “indulciti si molipsiti” si pe altii, deopotriva… )

“Bunatatile” le puteti degusta comandandu-le direct pe mail (ralucadoroftei@yahoo.com) sau prin intermediul magazinelor din partea dreapta a paginii (comanda minima 35 Ron, taxe de transport incluse !).

Mosul va lua in calcul toate “scrisorile” sosite de azi (1 decembrie)  si pana in Seara de Ajun si evident, cu cat ii veti “scrie” mai des, cu atat sansele sa ajunga  la voi vor fi mai mari ! Iar “Cosul cu Povestile fermecate”  il va aduce in  Seara minunata, in seara dinaintea Craciunului alb , …  tarziu, tarziu…  dupa ce toti ai casei vor adormi, asa incat sa nu-i simta pasii nimeni, ci doar renii cei infrigurati…!

Dar de unde va stii Mosul unde sa coboare? Pai va afla de la random.org in  care dintre casute va poposi Cosuletul fermecat…

Asa ca Mosul a inceput deja sa numere si a descoperit ca au mai ramas  doar cateva zile si nopti friguroase pana va ajunge in casuta voastra !

cosy-christmas-clock

Mai e putin, doar …atat de putin!

surse foto…

 

2 comentarii:

Anonim spunea...

e foarte faina ideea concursului!
postarea e de anul trecut, sau e una recenta, concursul referindu-se la Craciunul din anul acesta?
multumesc frumos de raspuns!
sunt fascinata de bunatatile ce le vad aici.. Am si gustat si ele si sunt absolut delicioase!!..
mult succes in continuare!

Raluka spunea...

Multumesc !

Din pacate e postarea de anul trecut ! Anul acesta nu cred ca vom mai organiza unul, deoarece cererea a devenit ff mare si toate bunatatile pleaca spre magazinele de profil din tara ! dar cine stie....:)