Dulceata din Flori de Salcam

Am ramas in urma rau de tot, stiu, si imi pare nespus de rau ca nu am avut vreme sa pun pe blog fiecare "minunatie" in parte cu care ne-am mai delectat. Ma revansez cu intarziere, dar cu speranta ca poate la vara viitoare voi, cei ce popositi pe acest blog, n-o sa mai asteptati si o sa "prindeti" fiecare floare la timpul ei !

Va povestesc acum in cateva cuvinte despre o dulceata bunaaa tare si foarte aromata, lucrata cu drag din flori parfumate de salcam, (asa, ca albinutele :))!!! Din pacate timpul lor a trecut demult, dar eu totusi va imbii putintel la un pahar de apa rece in racoarea unei seri toride de vara si neaparat, o lingurita de dulceata !

Cat despre preparare, va trebuie asa:

- un kg de zahar;
- 2 maini pline de flori (proaspat culese, si curatate de ciorchine);
- zeama de la 2 lamai;

Lucrati mai intai siropul la foc iute si cand e gata lasati-l deoparte. Intre timp puneti putina apa la fiert iar cand apar primele clocote, dati drumul florilor de salcam, acoperiti si stingeti focul. Lasati la infuzat cateva minute bune si apoi strecurati. Procedeul are rolul de a activa uleiurile eterice si de a elibera parfumul florilor. Adaugati apoi florile in sirop, sucul celor doua lamai si fierbeti totul la foc domol pana se leaga din nou. Puneti dulceata in borcanele fierbinti si intoarceti-le pe capac pana a doua zi.




Enjoy ! :)

Niciun comentariu: