In sfarsit Vacantaaa !!!



Gata, incepand de luni, "Bunatatile" iau si ele o binemeritata vacanta. Ne revedem dupa 1 septembrie, inceput de toamna moldoveneasca parfumata :) ! Sa va gasim sanatosi si bucurosi !

P.S. De plecam d'acasa, nu inseamna sa nu mai primim "vesti" de la voi ! Va raspundem cu drag numai sa nu ne cereti  d'ale gurii  pana ne intoarcem :))) ca n'are cine sa vi le "trimeata"...:)

Dulceata de Afine

Despre afine nu mai scriu. Gasiti mult mai multe informatii pe google, pe cat as reusi eu sa rezum aici. Cert este ca, pe langa varianta conservarii crude a afinelor, mai ramane si aceasta alternativa cu mult, mult mai gustoasa, zic eu. Si anume dulceata !

Luati, deci la curatat afinele, spalati-le intr-un jet de apa si scurgeti-le bine. Apoi cantariti. Pentru fiecare masura de fructe, adaugati aceeasi masura de zahar, si zeama de la 1-2 lamai.

Puneti la fiert pe foc potrivit si cand siropul e legat, turnati dulceata in borcane curate si uscate. Depozitati-le la loc racoros, in camara, si va veti aminti de ea negresit in serile reci de iarna. Lasam pentru atunci impresiile :))

Fara indoiala, e minunata si  delicioasa ! 






Zarzavat de casa

Long time, no see ....dar asta  doar pentru ca timpul a fost muult prea scurt ca sa mai impart cu voi din "roadele gradinii". De uitat, n-am uitat insa ! Asa ca haideti sa va povestesc ultimele "noutati" !

Zarzavat de casa

E nemaipomenit mai ales iarna si poate fi folosit cu succes atat in ciorbe cat si in tocanite si mancaruri de tot felul, pentru ca este ... "universal" ! O sa vedeti acusi ! 

De ce aveti nevoie:

- rosii (de preferat din acelea de gradina, gustoase si dulci, si foarte zemoase);
- ardei grasi;
- gogosari (sau optional ardei kapia);
- sare;
- verdeata proaspata.

De regula eu am preferat sa combin legumele in cantitati egale. Sarea o adaugati dupa gust, iar verdeteata asemenea. Taiati feliute toate legumele, adaugati verdeata, sarea si lasati totul cca o 1 - 2 ore la odihna. Apoi umpleti borcanele cu zarzavat si direct cu ele in cuptor, pentru sterilizare. Eu le-am tinut in jur de o ora la foc potrivit. Din experienta anilor trecuti, trece cu brio  anu', in camara, la loc racoros si uscat. Asta daca scapa "nepedepsite" din iarna ce va veni :)